Geplaatst op Geef een reactie

Know your customer

In de bedrijfswereld waar professionalisme, originaliteit en de verhouding prijs/kwaliteit zeer belangrijke issues zijn, blijft het begrip “know your customer” als denkwijze op nummer één staan. Wanneer de moeite wordt genomen om eerst het verhaal en de achtergrond van de klant te kennen is de lancering en ontwikkeling van mijn product gemakkelijker. Het onderverdelen van mijn product in verschillende levels koppelen aan verschillende doelgroepen die de klant bediend. Geeft voor beide een extra win-win.

Door de diepgang in deze analyse en aanbod maak ik het verschil ten opzichte van concurrenten. In deze kleine ervaring heb ik  tot nu toe geleerd dat door persoonlijke vragen te stellen aan een persoon in een 1-to-1 gesprek de inzichten die iemand met mij deelt veel ruimer zijn dan in een oppervlakkig gesprek.

Het belang van een goed onderzoek naar de doelgroep voor je een product of dienst lanceert is uitermate belangrijke. De doelgroep en potentiële klanten en hun gedachten gang begrijpen is essentieel om je product of dienst te optimaliseren.

Zelfs na de lancering is het opvolgen van de verschillend feedback en afname belangrijk. In deze VUCA-wereld veranderen de dingen constant. En je moet snel zijn om te zorgen dat je product of dienst nog altijd aan de moderne verwachtingen van de klant voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *